divendres, 8 d’agost del 2014

PARADIS FISCAL

Cap polític del món pot justificar la seva inacció davant l'existència dels paradisos fiscals. Sarkozy (1) al 2008, pres per un atac de pànic, va declarar que calia eradicar-los (2), i que calia refundar el capitalisme (3)... Ara ningú se'n recorda d'això. Em fa pensar en les declaracions de Strauss Kahn a Inside Job, explicant que els addictes al diner demanaven, si us plau, que els regulessin per fi, que els hi posessin límits legals que no poguessin travessar i precipitar-se a l'abisme. Tal com ho pot fer un heroïnòman, en un moment de desesperació, conscient de la seva impotència davant l'addicció.
Una colla de malalts mentals. Que obtenen plaer més que acumulant ingents quantitats de diners -que mai podran gastar- sinó veient com els prenen als altres. Un món podrit i dominat per una colla de depredadors. Cap país en solitari pot eliminar aquesta lacra... serien aixafats sense compassió, o amb sort, en funció de la seva rellevància, serien ignorats. Només ens queda el canto esmolat d'un sobre electoral, per tal de combatre aquesta vergonya. Utilitzem-la abans no s'ho repensin (4).


1. Sarkozy ha estat traslladat a les vuit del matí a l'Oficina central de la lluita contra la corrupció i les infraccions financeres i fiscals


2. "La época del secreto bancario ha llegado a su fin", ha anunciado el presidente francés, Nicolas Sarkozy

3. Sarkozy propone refundar sobre bases éticas el capitalismo

4. El PP quiere aplicar en las municipales de mayo la elección directa de alcaldes